A tökéletes kréker egyszerre többféle ízben

hirdetés

hirdetés

A kréker akkor jó, ha ropogós. Az alaptésztát sokféleképpen ízesíthetjük: megszórhatjuk kevés reszelt sajttal, fűszerkeverékkel, nagy szemű sóval, mákkal, kömény-, len- és szezámmaggal is.

Hozzávalók

fél kg liszt (érdemes teljes kiőrlésű és finomliszt 1:1 arányú keverékéből készíteni)

fél csomag szárított élesztő

1 tk só

1 mk cukor

1 dl extra szűz olívaolaj (fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk)

kb. 2,5 dl víz

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd kelesszük a duplájára.

Ha megkelt, vágjuk ketté és nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk, 2 milliméternél lehetőleg ne legyen vastagabb. Ha már kellően vékony, szórjuk meg tetszés szerint magokkal, fűszerekkel – sodrófával nyomjuk (hengereljük) bele a tésztába.

A lapokból vágjunk háromszögeket (forma kiszúrót is használhatunk, pogácsaszaggatót is).

kreker600

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 8-10 perc alatt aranybarnára sülnek. Sütés közben figyeljünk, mert hamar megégnek.

Jobb, mint a bolti: süssünk sós kekszet!

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás