Folyékony vitaminbomba. Sárgarépás-almás-narancsos rostos nektár házilag

hirdetés

Nagyon jó az íze, a hűtőben napokig eláll. A receptben megadott hozzávalókból nagyjából 10 liter italt készíthetünk. Havonta, kéthavonta célszerű kúraszerűen fogyasztani. Másfél éves kortól adhatunk 2-2 decit belőle a gyerekeknek, de a magas karotintartalom miatt nem ajánlott napi rendszerességgel ezzel itatni őket, ahogy a bolti változattal sem.

Hozzávalók

1,5 kg sárgarépa

2 kg vegyes alma

2 citrom leve

2-3 narancs leve

kevés citromsav

kevés borkő

kb. 20-25 dkg cukor  (mézzel is ízesíthető)

 Elkészítés

A répát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Külön lábasban főzzük meg a répát és az almát annyi vízzel, ami épp ellepi – adjuk hozzá a citromsavat és a borkőt. Ha puhára főtt, öntsük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a citromok és a narancsok levét is, majd tetszés szerint hígítsuk vízzel.

Töltsük üvegekbe, hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás