Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal

hirdetés

Gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges, fogyókúrába is beilleszthető.

Hozzávalók 2 személyre

Fél fej közepes brokkoli rózsáira szedve

Fél bögrényi zöldborsó (idényben zsenge zöldborsóból, mirelit helyett)

1 zsenge sárgarépa vékonyra szeletelve

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

só ízlés szerint

olívaolaj

kuszkusz (pohárban kimérve 1 dl)

3-5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

A rózsáira szedett brokkolit, a sárgarépát és a zöldborsót serpenyőben olívaolajon fedő alatt pároljuk mérsékelt hőfokon kb. 10 percig. Sózzuk, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A sütésidő végén meglocsolhatjuk kevés szójaszósszal.

A kuszkuszt készítsük el: 1 decis pohárnyi mennyiségű kuszkuszt keverjünk 2 deci forró vízbe, és fedő alatt 10-12 perc alatt hagyjuk párolni. Nem szükséges sózni.

Ha a kuszkusz elkészült, keverjük hozzá a párolt zöldségeket.

Tálaláskor szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Rakott brokkoli
Rakott brokkoli

 

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból
Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás