Leveskocka házilag, ételízesítéshez és alaplevet igénylő receptekhez

hirdetés

Jó néhány recept hozzávalói között szerepel a húsleves alaplé, s mivel az alaplé főzése viszonylag időigényes, ez el is veheti a kedvet az adott ételt elkészítésétől. Gyors megoldást kínál a vízben feloldott bolti leveskocka, de a végeredmény csak nagy jóindulattal nevezhető alaplének. Érdemesebb leveskockát készíteni! Semmi ördöngösség nincs benne, ráadásul nem kell külön rákészülnünk sem.

A vasárnapi húsleves maradékából bármikor elkészíthető, akár kisebb adagokban is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, mindig kéznél van.

Az eljárás egyszerű: készítsünk jól bevált húslevest. A megmaradt levet szűrjük le, s öntsük egy nagy lábasba. Addig forraljuk, amíg a leves mennyisége nagyjából a felére nem csökken. Tapasztalatom szerint 1 liter levesből 4 deciliter ideális alaplé készül.

Hagyjuk kihűlni, majd adagoljuk jégkockatartóba.

Tegyük a fagyasztóba 48 órára.

hirdetés 

hirdetés 

Ha az alaplé megfagyott, öntsük ki a tartóból, és zacskóban vagy jégkrémes dobozban tegyük vissza a fagyasztóba.

Érdemes felcímkézni, hogy milyen húsból készült. Eltehetjük jégkocka készítő nejlonban is. Ugyanúgy felhasználható, mint a bolti leveskocka.

Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás