Medvehagymás rakott krumpli besamel mártással

hirdetés

hirdetés

A rakott krumplit többféle módon el lehet készíteni: hagyományosan, túróval, tengeri herkentyűkkel, sajttal, na és medvehagymás besamellel is. A végeredmény krémes és zamatos egytálétel. A szokásos hozzávalók kerültek bele, egy kivétellel, tejföl helyett medvehagymás besamellel készült.

Hozzávalók

1,5 kg burgonya

1 szál házi füstölt kolbász

6 tojás

20 dkg reszelt sajt

bors

Besamel mártáshoz

1 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

4 dl tej

5 dkg medvehagyma

1 evőkanál reszelt parmezán

1 kk só

1 kk fehér bors

1/4 reszelt szerecsendió

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A burgonyát héjában főzzük meg sós vízben. A tojásokat főzzük keményre.

A főtt burgonyát és a tojásokat pucoljuk meg és karikázzuk fel.

A kolbászt szeleteljük fel.

A besamel mártáshoz egy evőkanál vajat olvasszunk fel egy kisebb lábasban, majd adjunk hozzá 1 púpos evőkanál lisztet.

Meleg tejjel apránként öntsük fel, majd habverővel keverjük csomómentesre.

A medvehagymát vágjuk apróra. A mártást sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a reszelt szerecsendiót, majd az apróra vágott medvehagymát. Forraljuk egy-két percig, végül öntsük hozzá a reszelt parmezánt.

Jénai tál alját béleljük ki a szeletelt burgonyával, majd rakosgassuk rá a felkarikázott tojást és kolbászt. Sózzuk-borsozzuk, majd ismételjük a rétegzést addig amíg tartanak a hozzávalók. A rétegelést burgonyával zárjuk.

Az egészre öntsük rá a besamel mártást, reszeljünk a tetejére sajtot.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 35 perc.

Apróra vágott medvehagymával megszórva tálaljuk.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi | Csak mert szeretem >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás