Villámgyorsan elkészíthető: meggyes-pudingos táska szendvicssütőben sütve

hirdetés

Egy villámgyorsan összedobható finomság – szendvicssütőben pár perc alatt elkészül. A gyerekek is imádják! A töltelék tetszés szerint variálható, lekvárral, mogyorókrémmel is megtölthető.

Hozzávalók

Leveles tészta

4 deciliter tejből főzött, a hagyományosnál kissé sűrűbb puding (a meggyeshez jól illik a vaníliás, a tejszín vagy a fehér csoki ízű puding, de csokissal is kipróbálható)

Mirelit vagy friss meggyből főzött meggyszósz (a meggyszószba tehetünk kevés étkezési keményítőt, így a meggylé zselés állagú lesz)

 

Elkészítés

A pudingot főzzük meg a tasakon olvasható leírás szerint – 5 dl tej helyett 4 dl-t használjunk.

A mirelit vagy friss meggyet fedő alatt kevés cukorral, csipetnyi fahéjjal pároljuk össze. (A fahéj elhagyható.)

A leveles tésztából vágjunk akkora kb. 11×11 centi méretű négyzetlapokat.

A lapokat kenjük meg a kihűlt pudinggal és tegyünk rá 1-2 evőkanál meggyszószt.

Fedjük be tésztalappal, és máris süthető a szendvicssütőben. A tészta tökéletesen átsül. Annyi ideig kell sütni, mint a melegszendvicset, ha már szép piros, elkészült – 3-4 percig.

Ha megpirult, szórjuk meg porcukorral. Melegen a legfinomabb.

 

 

Hasonló receptek

Őszibarackos batyu | Leveles tészta hajtogatás nélkül
Őszibarackos batyu | Leveles tészta hajtogatás nélkül
Gesztenyés-meggyes tiramisu – tojás nélkül készül
Gesztenyés-meggyes tiramisu – tojás nélkül készül
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás