Mézes-diós sült alma

hirdetés

Ez az ízletes csemege nagyon egyszerűen elkészíthető, tápanyagban gazdag, minimális szénhidráttartalommal, ezért fogyókúra idején is fogyasztható. Érdemes szezámkrémporral készíteni, bioboltokban kapható, megfizethető.

Hozzávalók

6 nagy meghámozott, felezett kimagozott alma

1/2 csésze durvára vágott dió

2-3 evőkanál mazsola

3 evőkanál méz

1 teáskanál fahéj

csipetnyi (tengeri) só

2-3 evőkanál szezámkrémpor (bioboltokban kapható)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Melegítsük elő 180 Celsius-fokon. A megtisztított, felezett almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre.

Keverjük össze a diót, a mazsolát, a mézet mézet, a fahéjat, a sót és a szezámkrémport. A masszát kanalazzuk az almák közepére.

Süssük 35-40 percig.

Recept: www.andreabeaman.com

Hasonló recept

Sült birsalma szilvalekvárral, dióval

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás