Mézes krémes

hirdetés

hirdetés

Klasszikus házi süti – ideális vendégváró.

Mézes krémes

Hozzávalók a tésztához

50 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

6 dkg vaj

2 evőkanál méz

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 tojás

4 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez

25 dkg porcukor

20 dkg margarin

6 dl tej

5 csapott evőkanál búzadara

baracklekvár vagy más lekvár (ízlés szerint)

1 tábla tortabevonó

Így készítem

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Ha összeállt a tészta, fél óráig pihentetem, majd négy részre osztom. Nyújtok belőle négy vékony (4-5 mm vastag) tészta lapot. Sütőpapírral fedett tepsi hátán, előmelegített sütőben 170-es hőfokon 12-15 percig sütöm.

A töltelékhez a búzadarát megfőzöm tejben, majd hagyom a tejbegrízt kihűlni. A margarint simára keverem a porcukorral, majd a kihűlt tejbegrízzel.

Az első tésztalapot beteszem a tepsibe, a töltelék felét ráöntöm, elsimítom. A krémre helyezem a második tésztalapot, amit megkenek lekvárral. Erre kerül a harmadik lap, majd a maradék grízes krém, végül a negyedik lap, amire tortabevonót simítok.

Legalább egy napig hagyom pihenni a hűtőben vagy hűvös helyen, hogy a süteménylapok megpuhuljanak.

Recept, fotó: Bágyok Karcsi Karcsi konyhája >>

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás