Narancsos citromkenyér. Különleges bögrés süti főzött citrusokból

hirdetés

Egészben megfőzött narancs és citrom az egyik fő összetevője ennek a különleges gyümölcskenyérnek. A narancs teljesen elveszti a keserűségét a főzés során, de a citromnak marad egy enyhe kesernyés íze, ami egyáltalán nem zavaró; s miután a citromos szirupot magába szívta a tészta, nem is érezhető.

Hozzávalók

bögre = 250 ml

1 narancs

2 citrom

3 tojás

3/4 bögre cukor

3/4 bögre kukoricaliszt

3/4 bögre liszt

3/4 bögre tej

3/4 bögre olíva vagy étolaj

2 tk szódabikarbóna

1 evőkanál étkezési keményítő

2 evőkanál búzadara

szirup

2 citrom leve

5-6 evőkanál cukor

Elkészítés

Az alaposan megmosott narancsot és a citromokat 2 órán át főzzük egészben. Főzés után hűtsük le, öblítsük le, majd aprítógépben pépesítsük. Az étolajjal vegyítsük el a pépet, majd keverjük hozzá a tejet is. (A pépesített gyümölcs mennyisége 1,5 bögre volt.

A tojásokat habosítsuk a cukorral és keverjük ezt is a citromos masszához.

A kétféle lisztet és a szódabikarbónát keverjük össze és ezt is adjuk szitálva a narancsos részhez. Keverjük egyneművé.

Egy hossznarancsos_citromkenyer_2450úkás sütőformát olajozzunk és lisztezzünk ki. Öntsük bele a masszát.

Előmelegített sütőben 165-ös hőfokon légkeveréssel 45-50 perc alatt süssük készre (tűpróba ajánlott)

Készítsük el a szirupot. két citrom levét facsarjuk ki, adjuk hozzá a cukrot és addig melegítsük, amíg elolvad benne a cukor. Az elkészült sütit, még melegen egy szívószállal szurkáljuk meg, majd locsoljuk meg a sziruppal. A lyukakba is jusson a szirupból; akkor finom, ha tocsogós a tésztája.

Langyosan és hidegen is szépen szeletelhető. Hűvös, sötét helyen tárolva (vagy letakarva) egy-két napig megőrzi a puhaságát.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás