Kedvenc kontyalávaló: így készül a narancsos csokoládélikőr

hirdetés

Az ír krémlikőrhöz hasonlóan nagyon finom, és nem is nehéz elkészíteni. 

Csokilikőr

Hozzávalók

0,5 liter tejszín vagy zsíros tej

15 dkg cukor

20 dkg étcsokoládé

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 bourbon vaníliás cukor

2 kezeletlen narancs héja + fél narancs leve

1 evőkanál rum vagy pár csepp aroma

4 dl tiszta szesz (40 %) vagy valamilyen semleges ízű alkohol, például vodka

Elkészítés

A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és olvadásig kevergetjük. A kakaóport átszitáljuk és a csokoládés keverékhez adjuk.

Mehet bele a narancsok héja, a fél narancs kifacsart leve, és a vaníliás cukor is. Csomómentesre keverjük, és kihűtjük.

Miután kihűlt, hozzákeverjük az alkoholt, és csinos kis üvegekbe szűrjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!

Szöveg, fotók: by Margó >>

NyitóképAlways Order Dessert

Tuska Margó

Margó Facebook oldala | By Margó >>

Ajánló

Jobb, mint az eredeti:
készítsünk ír krémlikőrt házilag!
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás