Eredeti olasz recept: Giusy almatortája

hirdetés

Almatorta, ahogy az olaszok készítik. Az összeállítás végén a francia, spanyol almatorta receptje is megtalálható, köztük a fordított almatortáé.

Hozzávalók

500 g alma (tisztítva mérve)

3 tojás

70 g vaj

300 g liszt

250 g cukor

csipetnyi só

16 g sütőpor

150 ml zsíros tej

fél citrom leve

Elkészítés

Az almákat meghámoztam, vékonyan (kb. 2 mm) felszeleteltem, meglocsoltam a citromlével.

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot vertem, a sárgáját pedig a cukorral habosra vertem. A kettőt óvatosan, hogy a fehérjehab ne nagyon törjön, összekevertem, hozzáadtam a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a felolvasztott langyos vajat, a tejet, és az almát (néhány szeletet félretettem a torta tetejére), és ismét óvatosan összekevertem.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajaztam, megszórtam cukorral, és a formát addig forgattam, amíg a cukor minden vajas részre vastagon rátapadt. A masszát a tortaformába öntöttem, a tetejére raktam a félretett almaszeleteket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem (az eredeti receptben 30 perc van, de 30 perc után a tészta még nyers, szóval tűpróba…)

Sparhelt sütőjében elkészítve igazi nagyanyós feeling ez a torta.

Fotók, recept: Gabriella Piazza, Tavola in Piazza

Francia almatorta. David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

Spanyol almatorta

Tarte Tatin. Francia fordított almatorta

Zabpelyhes almatorta

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás