Omlós szilvás pite

hirdetés

hirdetés

Szilvaszezonban – friss gyümölcsből – érdemes megsütni ezt a pitét. Nagyon finom, célszerű megvárni, amíg teljesen kihűl, porciózni is könnyebb hidegen.

Hozzávalók a tésztához

36 dkg liszt

21 dkg vaj

8 dkg cukor

1 tojássárgája

kevés víz

A töltelékhez

kb 1,5 kg szilva

1,5 kk fahéj

8 ek búzadara

8 dkg cukor

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez kimagozzuk a szilvát, majd ledaráljuk. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük a ledarált szilvával.

Egy 22 x 30 centis tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kézzel belenyomkodjuk a tepsibe. (Vizes kézzel nem ragad a kezünkhöz.) Rásímítjuk a tölteléket. A tészta másik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sodrófára rácsavarva ráterítjük a szilvás töltelékre.

Tojásfehérjével bekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, majd 180-as hőfokon, előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Sütési idő 30-35 perc.

 

Gasztrostúdió Vízi Orsolya receptje

 

Hasonló receptek

szilvas_muffin_rizsliszt_glutenmentes_5
Szilvás-fahéjas muffin rizsliszttel
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás