Őszibarackos bécsi túrós palacsinta

hirdetés

hirdetés

Kicsit hosszadalmasabb elkészíteni, mint a hagyományos palacsintát, de érdemes rászánni egy kis időt, mert nagyon finom, és általában azok is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a palacsintáért.

Hozzávalók

A töltelékhez

50 dkg túró

3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)

2 evőkanál tejföl

3 tojás

1 citrom reszelt héja

1 tk vaníliakivonat (vagy 1 rúd kikapart magja)

6 dkg vaj

5 db őszibarack (befőtt)

+ 10 db palacsinta

Öntethez

2 tojás

1 tk vaníliakivonat

2-3 ek cukor

1 kk vaníliakivonat

1,5 dl tej

porcukor a szóráshoz és barack a tálaláshoz

becsiturospalacsinta1600

Elkészítés

A szokásos módon süss 10 palacsintát, kevés vaníliával ízesítsd.

A túrót törd össze egy tálban, alaposan keverd össze a tejföllel.

Olvaszd fel a vajat, a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, a sárgákat a cukorral keverd fehéredésig.

A kikevert sárgákat add a túróhoz, keverd hozzá a vaníliát, a citromhéjt, az olvasztott vajat.

A barackokat kockázd fel, s keverd a töltelékhez. Végül a tojáshabot is keverd hozzá óvatosan.

Töltsd meg a túrós töltelékkel a palacsintákat a hagyományos módon, feltekerve, majd vágd ketté őket.

Vajazz ki egy tűzálló tálat és sorakoztasd sűrűn egymás mellé a felezett palacsintákat.

Egy kis keverőtálban két tojást keverj a cukorral simára, ízesítsd ezt is vaníliával, majd öntsd fel a tejjel. Alaposan keverd össze és öntsd a palacsintákra.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd aranybarnára. Sütési idő kb. negyed óra.

Az elkészült palacsintát porcukorral hintsd meg és barackgerezdekkel tálald.

Fotók, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

Zabpehelylisztes palacsinta

Máklisztes palacsinta áfonyalekvárral vagy édes fahéjjal párolt almareszelékkel. Gluténmentesen is elkészíthető

Csirkemellel töltött zöldfűszeres palacsinta

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás