Panna cotta, ahogyan Erika készíti

hirdetés

hirdetés

A panna cotta jellegzetes olasz desszert, jelentése: főzött tejszín. Rendszerint gyümölcsökkel, mogyoróval, karamellel, csokoládéval, gyümölcsszósszal tálalják, de magában is finom. Árvai Erika így készíti!

Van már talán 28 éve is annak, hogy az olaszok jellegzetes pudingját megkóstoltam Olaszországban – felejthetetlen élmény volt! Imádom azóta is, és a szeretteimnek is örömmel elkészítem.

Hozzávalók

1 dl zsíros tej (3,5 %-os)

6 dl 30 %-os tejszín

4 lap zselatin

10 dkg cukor

1 rúd bourbon vanilia

Elkészítés

Vastag aljú lábast használjunk. Öntsük bele a tejet, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét – a rudat is beletehetjük – , majd nagyon lassan, alacsony fokozaton kezdjük főzni, hagyjuk felforrni. Miután elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatin lapokat, a cukrot, s folyamatosan keverjük. Ha már langyos, tegyük kisebb kerámiaformákba, és legalább 5-6 órán át ezekben hűtsük – egy éjszakára a hűtőbe is tehetjük.

Mielőtt kiborítanánk a formából, a pudingot válasszuk el óvatosan az edény szélétől késsel, hogy könnyen kicsúszhasson a tálból.

Epersziruppal tálalom. Az epret mézzel felfőzöm, majd botmixerrel pürésítem. A panna cottát dekorálhatjuk idény vagy mirelit bogyós gyümölcsökkel is. Isteni!

 

Árvai Erika
Erika süteményeihez kattints a fotóra!

Ajánló

Ananászos répatorta

Egyszerű almatorta

Narancsos-csokis muffin

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás