Popeye tojásos nokedlije

hirdetés

hirdetés

A tojásos nokedli egyike a legegyszerűbb egytálételeknek, sokan szeretjük – fejes salátával, uborkasalátával finom és laktató étel. Az alaprecept apró változtatásával fokozhatjuk az ízélményt: juhtúrót és parajt is keverhetünk a tésztába.

Hozzávalók kb. 4­-5 adaghoz

A nokedlihez

kb. 300-­350 g liszt

kb. 200 g spenót

100 g juhtúró

1 tojás

1 tk só

kevés víz

5 tojás

csili

kurkuma (a szép sárga színe miatt)

kókuszzsír

Elkészítés

A sót összekeverem a liszttel, hozzáadom a spenótot és a juhtúrót, beleütöm a tojást, és kevés vízzel közepes keménységű tésztát keverek.

Felforralok 1,5 l vizet, sózom, kevés olajat öntök hozzá, és beleszaggatom a nokedlitésztát.

A tojásokat egy kis sóval, csilivel, kurkumával ízesítem, és jól felverem. Egy nagyobb serpenyőben felforralom a kókuszzsírt, megforgatom rajta a nokedlit, majd hozzáöntöm a tojást, és kevergetve megsütöm.

Ecetes saláta adható hozzá, de magában fogyasztva is nagyon ízletes.

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás