Rántott mozzarella golyó. Laktózmentes sajtból is elkészíthető!

hirdetés

A mozzarella sajt sütésre és főzésre is kiválóan alkalmas; frissen, nyersen is nagyon ízletes, kevés sóval, olívaolajjal gazdagíthatjuk.

A mozzarellát gyakran nevezik a mediterrán konyha királynőjének, fehér aranynak, sőt, az asztalok gyöngyének is. A porcelánfehér színű, szálas szerkezetű mozzarella gyúrt sajt, a dél-olaszországi Campania és Lazio tartományokból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik a háziasított vízi bivaly zsíros tejéből. Egyes kutatások szerint a mozzarella megszületése valójában a normannoknak köszönhető, akik a 11. században foglalták el Itália déli részét; valójában ők készíthettek először mozzarellát a 12. században. Ma már tehéntejből és kecsketejből is készítenek ilyen sajtot. Hazánkban is gyártják, ráadásul már laktózmentes változatban is elérhető a Szarvasi Mozzarella terméke.

Hozzávalók rántott mozzarella golyókhoz (2 személyre)

1 zacskó laktózmentes Szarvasi mini mozzarella (14-15 db – 100 g)

panírozáshoz: 1 egész tojás csipetnyi sóval felverve, liszt, panírmorzsa

olaj sütéshez

Elkészítése

A mozzarella golyókat csepegtessük le, s azonnal panírozhatjuk is. A golyókat forgassuk lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panírmorzsába. A panírozást ismételjük meg a liszt kivételével újra forgassuk át a tojásban, majd a panírmorzsában. Ellenőrizzük sütés előtt, fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panírbunda, különben sajt sütés közben kifolyik a sütőolajba.

 

mozzarella2

 

mozzarella3

mozzarella4

 

A sütés sikere nagyban függ a panírozástól, az olaj hőfokától és a sütési időtől. Sütés előtt a panírozott sajtot hagyhatjuk szobahőmérsékleten kicsit száradni. A golyókat felhevített olajba helyezzük, forgassuk lapáttal, de ne süssük 1 percnél tovább, mert a sajt kidurranhat.

Finom és laktató; frissen érdemes fogyasztani.

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás