Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta
Ideális, ízletes reggeli, diéta idején is beiktatható desszert, liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészíthető. Mi zabpehelyliszttel dúsítottuk.
Hozzávalók kb. 8 darab kis palacsintához
2 tojás
2 banán
2 evőkanál zabpehelyliszt (elhagyható)
1 csipet só
vaj a sütéshez
ízesítés: mézzel vagy házi lekvárral
Elkészítés
A két banánt felszeleteljük.
Burgonyanyomóval átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a csipet sót, a két tojást és elkeverjük a masszában, végül…
…hozzákeverjük a zabpehelylisztet. Sűrű masszát kapunk (ha a lisztet elhagyjuk, akkor is összeáll a palacsinta).
A masszát kis merőkanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományos palacsintához képest kisebb, 8-10 centi átmérőjű palacsintákat készítsük, kevés vajon süssük – így nem esik szét a tészta, és lapos fakanállal könnyen meg tudjuk fordítani.
Ízesítsük tetszés szerint: mézzel, lekvárral. Mi tavalyi készítésű házi cseresznyedzsemmel ízesítettük.
Ajánló
Alapító-főszerkesztő
Több mint 20 évet töltöttem az írott média világában újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között főleg építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív.
Az eletszepitok.hu online életmód magazint 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszatértem eredeti hivatásomhoz: gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom. Érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a tanulásmódszertan, a pályaorientáció, a szociális kompetenciafejlesztés és készségfejlesztés áll.
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán diplomáztam, majd az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem el felsőfokú szakképzést. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében szereztem mesterdiplomát. MÚOSZ-tag vagyok, az Idősügyi és Szociális párbeszéd Szakosztály, valamint a Társadalompolitikai Szakosztály tagja.