Régi idők finomsága: Stolverk szelet

hirdetés

hirdetés

Stolverk szelet

Olvasónk, Piroska nagymamája receptjét osztotta meg velünk. 

– A legtöbb ünnepre (karácsony, búcsú, húsvét) ezt sütötte, több édesség mellett. Ez a recept kifejezetten az ő specialitása volt. A recept a múlt század közepéről való – írja Piroska.

Hozzávalók

Tésztához

50 dkg liszt

10 dkg vaj vagy zsír

15 dkg porcukor

1 egész tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

annyi tejföl, amennyi a gyúráshoz kell

Töltelékhez

5 evőkanál + 17 dkg kristálycukor

2 dl víz

fél liter tej

5 evőkanál liszt

20 dkg vaj

kevés rum

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy részre osztjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk és 4 részletben 4 közepes tepsi méretű lapot sütünk belőlük.

Töltelék

Öt evőkanál cukrot barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen elolvad benne.

Fél liter tejhez adunk 17 dkg cukrot és öt evőkanál lisztet (a cukrot és a lisztet 5 evőkanál tejben keverjük előtte össze), majd a karamellt is hozzáadva az egészet csomómentesre főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg vajat adunk hozzá és kevés rummal ízesítjük.

 

 

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás