Reszelt almás palacsinta

hirdetés

A hagyományos palacsintatésztát reszelt almával is dúsíthatjuk.

Hozzávalók kb. 12 palacsintához

200 g búzaliszt

200 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)

2 tojás

1 nagyobb alma hámozva, lereszelve

400 ml tej

szóda­ vagy ásványvíz

2 ek cukor (nyírfacukor, Xilit stb.)

1 csomag vaníliás cukor

1 tk fahéj

csipet só

csipet szódabikarbóna

2 ek olaj

reszelt_almas_palacsinta_1

reszelt_almas_palacsinta_2

Elkészítés

A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a reszelt almát, a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy a palacsintatésztánál kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük az olajat is.

reszelt_almas_palacsinta_3ny

Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral vagy lekvárral töltve ajánljuk.

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás