Ricottás túrótorta

hirdetés

A ricottát olasz túrónak is nevezik, ízletes és zsírszegény, diéta idején is beiktatható. Felhasználható különféle ételek ízesítéséhez töltelékként, körözöttként, tésztaételekhez, édes és sós sajttortákhoz.

Hozzávalók

3 tojás (szétválasztva)

3 evőkanál cukor

500 g ricotta

1 evőkanál méz

2 evőkanál liszt

2 megmosott citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

250 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt

Fotó: Dietitians Association of Australia

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A fellazított ricottát keverőtálban keverjük habosra 1 evőkanál mézzel, a joghurttal, a liszttel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, menet közben adagoljuk hozzá a cukrot és így verjük tovább. Végül a ricottás masszát óvatosan keverjük össze a tojáshabbal.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába, és 180-as hőfokon (légkeverőn) süssük kb. 35 percig. Sütés végén ne vegyük ki rögtön a sütőből, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Bogyós gyümölccsel, dzsemmel, friss gyümölcspürével, fagyival tálalhatjuk.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás