Rizspuding, ahogy a portugálok szeretik

hirdetés

hirdetés

A portugálok egyik kedvenc édessége a rizspuding. Tápláló desszert, egyszerű elkészíteni. Hűtőben tárolva napokig eláll hidegen a legjobb!

Mivel a portugál rizspudinghoz csak tojássárgáját használunk, a tojásfehérjéből készíthetünk habcsókot, kókuszos habcsókot; az összeállítás végén található – tojásfehérjét igénylő – krémes kókuszos szeletet is érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 6 személyre

20 dkg rizs

negyed liter víz

1 liter tej

4 tojás sárgája

kb. 20 dkg cukor

kb. 1 teáskanál őrölt fahéj

csipet só

Elkészítés

Lábasban forraljuk fel a vizet, tegyük bele a megmosott rizst, s fedő alatt – takaréklángon – addig pároljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor adjuk hozzá a sót, a hideg tejet, s főzzük tovább, addig, amíg a tejnek nagyjából a felét a rizs fel nem veszi (akkor jó, ha a rizs puhára fő). Ekkor vegyük le a tűzhelyről, s hagyjuk kicsit hűlni.

Egy tálkában keverjük össze alaposan a tojássárgákat a cukorral, majd keverjük hozzá a rizshez. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, míg egynemű nem lesz! Visszatehetjük közben a tűzre a lábast, nagyjából öt percig, folyamatosan kevergetve főzzük takarékon, ne forraljuk a masszát!

A rizspudingot kis tálkákba adagoljuk, és hűtsük! A tetejére őrölt fahéjat szórnak, szép mintákat – csíkokat – rajzolva a felületére.

Alquimia dos Tachos

A tradicionális portugál receptet továbbgondolva ízesíthetjük a pudingot vaníliás cukorral, citromhéjjal is.

Fotó: Alquimia dos Tachos

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás