Sacher szelet

hirdetés

Sacher torta helyett Sacher szeletet is készíthetünk. Gyorsabban elkészül, a tésztája is más, de ízvilágában nagyon hasonlít a tortára.

Hozzávalók közepes tepsihez

Tésztához

6 tojás  szétválasztva

6 csapott ek porcukor

1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan, legalább 20-22% kakaótartalommal)

fél vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek finomliszt

csipet só

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Csokoládé bevonathoz

5 dkg vaj

150 g étcsokoládé

Elkészítés

sacher_szelet_3Kakaós piskótát készítünk. A tojássárgákat keverjük ki alaposan a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.

A kakaós masszához fokozatosan adagoljuk a lisztet (szitáljuk) és a tojáshabot felváltva, finom mozdulatokkal forgassuk össze, míg teljesen egynemű nem lesz. (Csipet sütőport is tehetünk a tésztába, de ha alaposan kikevertük a hozzávalókat, enélkül is lágy, levegős lesz az állaga.)

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 180-as hőfokon kb. negyed óráig.

Hagyjuk kihűlni. A tésztát – magasságától függően – vágjuk félbe éles késsel. Ha lapos a tészta, mert nagyobb tepsiben sütöttük meg, nem szükséges kettévágni, csak felezzük el. Kenjük meg az egyik tésztalap tetejét sárgabaracklekvárral, és fedjük be a másik lappal.

sacher_szelet_2
A lágy csokimázat megszórhatjuk csokireszelékkel. Narancsos étcsokoládéval hintettük meg

Készítsük el a csokimázat. Jó minőségű étcsokoládét olvasszunk fel vízgőz felett, keverjünk hozzá kevés vajat. A mázat kenjük a tésztára. Szeleteljük fel, mert ha megdermed, a csokimáz eltörik. Hűvös helyen tartsuk fogyasztásig.

Sacher torta

Sacher torta
A képre kattintva található a recept
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás