Sajtmártásban sült csirkemell szeletek curry-s jázmin rizzsel

hirdetés

hirdetés

Ízletes, laktató, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók 4 személyre

1 egész csirkemellfilé vékony szeletekre vágva

só (fűszersót is használhatunk, karakteresebb ízt ad a húsnak)

Mártáshoz

2 dl főzőtejszín (10%-ost használtunk a sajtok miatt)

1 dl tej

2 dkg olvasztott vaj

20 dkg reszelt sajt (trappista, eidami, ementáli, füstölt – lehet vegyesen)

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál rizsliszt sűrítéshez (étkezési keményítőt is használhatunk, a rizsliszt szerintünk jobb)

kb. 1,5 ek házilagos fűszerkeverék. Mindenből egy kevés, bátran kísérletezhetünk vele. Összetevők: só, bors, szerecsendió, kevés őrölt kömény, csipetnyi kurkuma, fűszerpaprika, szárított petrezselyemlevél, lestyán, esetleg koriander

Elkészítés

A reszelt sajt(ok) nagyjából felét szórjuk egy tűzálló tálba, erre fektessük a sózott (esetleg fűszerezett) csirkemell szeleteket.

csirkemell_sajtos_1

csirkemell_sajtos_2

csirkemell_sajtos_3

A főzőtejszínt és a tejet hidegen keverjük össze, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a maradék reszelt sajtot, a rizslisztet és a fűszereket. A mártást öntsük a csirkemellre.

Előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük kb. 30 percig, míg a sajt aranybarna nem lesz.

csirkemell_sajtos_4ny

Curry-s jázminrizst ajánlunk hozzá köretnek.

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás