Sajttal, sonkával töltött medvehagymás sült palacsinta

hirdetés

hirdetés

A medvehagyma a sós palacsintának is remek ízt (és színt) ad, érdemes kipróbálni a receptet!  A palacsintatészta hozzávalóit turmixgépben kevertük össze – praktikus megoldás, fél perc alatt egynemű, levegős tésztát kapunk. 

Hozzávalók (6-7 db palacsintához)

3 egész tojás

fél csomag medvehagyma (kissé aprítsuk fel)

kb. 15 dkg liszt

3-3,5 dl folyadék (2 rész tej, 1 rész szódavíz – utóbbi el is hagyható)

1/2 mk só

1 ek olívaolaj

+ olaj a sütéshez

Töltelékhez

fél kisdobozos tejföl

kb. 4 dkg reszelt trappista sajt

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

kevés só, bors

vékonyra szeletelt gépsonka

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze. A medvehagymától a tészta szép zöld színt kap. Süssük meg a palacsintát hagyományos módon.

A töltelékhez: a tejfölt sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, alaposan keverjük össze. 

A palacsintatésztára kenjük a tejfölös-sajtos krémet, majd szórjuk meg a csíkokra vágott gépsonkával. Tekerjük fel a palacsintát, vágjuk ketté, sorakoztassuk vajjal kikent tűzálló tálba.

Ha maradt a sajtos-tejfölös krémből, kenjük meg vékonyan a tetejét és szórjuk meg reszelt rajttal (a füstölt sajt még karakteresebb ízt ad neki).

Előmelegített sütőben süssük, míg a sajt aranybarna színt kap.

Csirkemellel töltött zöldfűszeres palacsinta

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás