Pancsos, sólisztes perec rúd

hirdetés

Sólisztes, ún. pancsos perec – sokunk kedvence.

Hozzávalók a tésztához

55 dkg liszt

2 dkg só

2,5 dl tej

1 kávéskanál cukor

2,5 dkg élesztő

1 dl olaj

Pancshoz

4 csapott evőkanál liszt

2 csapott evőkanál só

kb. 0,5 dl víz (sűrű, de folyós masszát kapjunk)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd adjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Dagasszuk, és egy órát kelesszük. A megkelt tésztát osszuk kb. 15 részre, formáljunk kis gömböket belőle, majd sodorjuk kb. 1 centi vastag rúd formára. Helyezzük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk kb. 20 percig pihenni.

Előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a sütőből és a képen látható módon csorgassuk rá a sós masszát (pancsot).

Tegyük vissza a sütőbe és 180-as hőfokon süssük még kb. negyed óráig.

Fotók, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás