Spanyol almatorta

hirdetés

Almatorta, ahogy a spanyolok készítik.

Hozzávalók

spanyolalmatorta1100 g vaníliás cukor (1 csomag)

200 g puha vaj

4 tojás

100 g szeletelt mandula
fahéj, vagy az almával harmonizáló fűszerkeverék

1 tk sütőpor

200 g finomliszt

2 ek kakaópor (holland)

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

4-5  alma

Elkészítés

A megadott hozzávalók kettő 14 centi átmérőjű, 10 centi magas kerek sütőformához elegendőek. Érdemes a sütőformát vajjal kikenni, rétesliszttel megszórni, vagy sütőpapírt teríteni bele. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!

A vajat a cukorral keverjük habosra, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a fűszereket, a kakaóport és a sütőport.

Az almát tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Fakanállal keverjük hozzá a lisztet és forgassuk bele az almát.

A forró sütőben kb. 45 percig süssük. Nehezen sül, vastag, nehéz tészta. Ha nagyon pirul a teteje, érdemes letakarni.

Recept, fotó: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>

 

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás