Spenóttal, sajttal töltött csirkemell

hirdetés

Salátával, párolt zöldséggel tálalva könnyű vacsora, diétába is beilleszthető, rizskörettel kiadós főétel.

Hozzávalók

1 egész csirkemell

félzsíros reszelt sajt

friss spenótlevelek

grill fűszerkeverék

Fűszerkeveréket magunk is készíthetünk, érdemes kísérletezni a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring, majoránna, kakukkfű, borsikafű, pirospaprika, őrölt kömény, tárkony, koriander, gyömbér, curry, kurkuma, szerecsendió, szegfűszeg, zúzott fokhagyma vagy granulátum)

Elkészítés

A félbevágott csirkemellet több helyen bevágjuk, a bevágásokat fűszerezzük, beletesszük a spenótlevelet és a reszelt sajtot. Fa fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

A csirkemell külső oldalát kevés olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük. Megsütjük. Sütésidő: 180-as hőfokon 20-30 perc. Sütőzacskóban is megsüthetjük, ez esetben a sütésidő lejárta előtt távolítsuk el a zacskót, így süssük kb. 5 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.

Fotó, recept: Kádár Valéria

Ajánló

Vali-life

Életmódváltás: egészséges étkek, mozgás, lelki egyensúly

hirdetés 

hirdetés 

Ezt a receptet is ajánljuk!

Csirkemell fokhagymás-currys bundában
Csirkemell fokhagymás-currys bundában
Almás csirkesaláta
Almás csirkesaláta

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás