Sült túrógombóc

hirdetés

Túrógombócot nemcsak főzni lehet, hanem sütni is. Érdemes kipróbálni Hajni receptjét.

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)

A masszához

500 g túró

75 g (barna)cukor

1 tojás

3 szikkadt zsemle

vaníliás cukor

tej az áztatáshoz

kókusz/1 citrom reszelt héja/mazsola

A szószhoz

1 nagy doboz tejföl (kb. 330 g)

1 tojás

2 ek (barna)cukor

vaníliás cukor

Továbbá

vaj

zsemlemorzsa

(barna)cukor

vaníliás cukor, fahéj

Elkészítés

A zsemlék belsejét kikaparom, a héját apróbb darabokra szaggatom, és annyi tejbe áztatom, amennyit felvesz, majd kicsavarom, összekeverem a többi összetevővel, végül a zsemle kikapart belsejét is hozzákeverem.

Egy tűzálló tálat kivajazok, és a masszából nagyobb gombócokat formálok.

Elkeverem a tejfölt a tojással és a cukorral, és ezt a szószt ráöntöm a gombócokra.

Kb. 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) előbb lefedve, majd fedő nélkül addig sütöm, míg szép színe lesz.

Közben egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom a zsemlemorzsát és a cukrot, és gyakran kevergetve megpirítom.

Tálaláskor ezt az édes, ropogós morzsát szórom a gombócokra.

Recept, fotók: Fazakas Hajnalka

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás