Szaftos csirkehúsos rizs

hirdetés

hirdetés

Ez a ripsz-ropsz elkészíthető egytálétel kellemes ízű, könnyű ebéd, de akár vacsorára is tálalható. Mind a zöldséglevesben készült rizs, mind a pritamin paprika jót tesz az ízvilágának.

Hozzávalók

(3-4 személyre)

40 dkg csirkemellfilé

15 dkg rizs

15 dkg zöldborsó

1 fej lila hagyma

½ pritamin paprika

1,5 ek mangalicazsír

őrölt fekete bors

1 zöldségleveskocka

 

Elkészítés

1. A rizst ½ ek zsíron megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon főzzük.

2. Közben a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát megmossuk, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.

3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük.

4. Ha a rizs megfőtt, az ételhez keverjük, kicsit összesütjük és tálaljuk.

Fotók, recept: Szenti Gabi, Sünis kanál >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás