Tartósított tavaszillat. Készítsünk orgonás cukrot!

hirdetés

hirdetés

Virágzik az illatos orgona. Apró virágaiból nemcsak szörpöt, hanem orgonás cukrot is készíthetünk. Felhasználhatjuk sütemények – főleg kekszek, linzerfélék – ízesítéséhez. A cukor sokáig megőrzi a virág kellemes aromáját és illatanyagát.

Ha fogyasztási céllal gyűjtünk orgonát, lehetőleg olyan helyről szedjük, ahol nincs szennyező: forgalmas út vagy ipari létesítmény. Felhasználás előtt a virágot nem szükséges átmosni, így megmarad az értékes virágpor és az illatanyagából sem veszít a növény.

Orgonás cukorhoz csak a virágot használjuk fel, zöld rész ne kerüljön bele!

 

Tiszta, szagmentes befőttes üvege(ke)t töltünk meg kristálycukorral és orgonavirággal rétegesen. Tegyük sötét, hűvös helyre, naponta párszor rázzuk össze az üveget – a virág nedvességét a cukor magába szívja, ezért összeáll, s ha nem rázzuk fel rendszeresen, nehezen tudunk őrleményt készíteni belőle (nehéz lesz a cukrot kikanalazni az üvegből).

Az első napokban az orgonavirág megbarnul, a cukor mintha elveszítené a finom orgonaillatot, de miután teljesen kiszáradt, visszatér az aromája.

Ha az orgonavirágok már teljesen szárazak, a virágokkal együtt őröljük finomra a kristálycukrot (nem szükséges porcukorrá őrölni, a célnak teljesen megfelel, ha finom szemcséjű cukrot készítünk belőle).

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás