Tejes kifli házilag

hirdetés

hirdetés

Ez a tejes kifli üresen – kakaó, tejeskávé mellé – is nagyon finom, persze szendvicset is készíthetünk belőle. Ropogós, belül finom puha, másnap is friss.

Hozzávalók kb. 12 kiflihez

25 dkg rétesliszt

30 dkg finomliszt vagy kenyérliszt

3 dl tej

3 dkg élesztő

1 evőkanál porcukor

1/2 evőkanál só

4 dkg lágy vaj

1 tojás

3 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

A liszteket szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést. Egy deci langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd öntsük a lisztre. Adjuk hozzá az összes hozzávalót és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Cseppentsünk rá evőkanálnyi olívaolajat, simítsuk el a tésztán, majd letakarva hagyjuk egy órát kelni.

Kelesztés után gyúrjuk át a tésztát és vágjuk ketté. Nyújtsuk vékonyra lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra. Vágjunk 6-8 cikkelyt belőle és a cikkelyeket a szélesebb végüktől indulva szorosan tekerjük fel. Igazítsuk kifli formára és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kifli

Hagyjuk kelni 10-15 percig, végül tejjel kenjük át a kifliket. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás