Tejkaramellás krémes szelet

hirdetés

Nagyon finom, érdemes elkészíteni!

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg liszt

15-20 dkg vaj vagy 10 dkg zsír

1 cs sütőpor

2 tojás

20 dkg cukor

csipet só

kevés tej

A töltelékhez

20 dkg cukor

6 dl tej

5 ek liszt

20 dkg vaj

A mázhoz

10 dkg fehér- vagy barna csokoládé

0,5 dl tejszín

Elkészítés

tejkaramellas_kremes_sherpakonyhaja1aA lapokhoz hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután négy egyenlő részre osztjuk; egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.

Tepsi hátán 7-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot egy edényben felolvasztjuk, világosbarnára karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, majd 2 dl forró tejjel, addig főzzük, amíg elolvad a cukor.

A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a felolvadt karamellt, és addig kavarjuk, amíg összeolvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.

A krémet kissé hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat.

A mázhoz vízgőz fölött a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, a tészta tetejére kenjük. Olvasztott tej- vagy étcsokoládéval díszíthetjük.

Recept, fotók: Gallov Andrea Sherpa konyhája

Dulce de leche | Karamellkrém házilag

Créme caramel | Karamellöntetes krémpuding

Omlós házi tejkaramella

Karamellkrémmel töltött mézeskalács

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás