Epres-habos pohárdesszert házi piskótával

hirdetés

hirdetés

Látványos desszert, gyorsan elkészül. Nagyon finom!

Hozzávalók 

(4 pohárnyi/kisebb befőttes üvegnyi adag)

250 ml zacskós habtejszín

1 tasak habfixáló

1 tasak vaníliás cukor

kb. 40-50 dkg eper

apróra tördelt vagy vágott házi piskóta (babapiskóta is jó hozzá)

Tipp: három tojásból sütött piskóta bőven elegendő 4 nagyobb pohárhoz. Miután kikevertük a piskótatésztát, a felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradékba pedig keverjünk 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, s ezt is öntsük a sütőlapra. Így a pohárdesszertet kétféle piskótával ízesíthetjük.

 

Elkészítés

Az epret mossuk meg, és negyedeljük. A tetejére hagyhatunk pár szem egész epret. A harmadát botmixerrel pépesítsük.

A hideg tejszínt öntsük tálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és gépi habverővel verjük fel, apránként adagolva hozzá a habfixálót.

Mi 3 tojásból készült házi piskótát használtunk. (Amikor piskótát sütünk, érdemes a piskóta széleit levágni és összegyűjteni, pohárdesszerthez hasznosítható.)

Rétegezve töltsük meg a poharat/befőttes üveget a hozzávalókkal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás