Tepsiben sült parmezános cukkiniszeletek

hirdetés

hirdetés

Cukkiniszeletek ropogós parmezános bundában. Gyorsan elkészíthető, és tapasztalatunk szerint azok a gyerekek is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a cukkiniért. Frissen az igazi!

Hozzávalók (2 nagy tepsihez)

2 közepes cukkini

1/2 csésze (lehetőleg frissen reszelt) parmezán sajt

csipetnyi só (elhagyható)

ha nem gyerekeknek készítjük a sajthoz keverhetünk 1-2 gerezd apróra zúzott fokhagymát, őrölt fekete borsot

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral és vékonyan kenjük meg olajjal (olívaolajjal).

A megmosott cukkinit karikázzuk 4-5 milliméteres szeletekre, majd sorakoztassuk a sütőpapírra. Kiskanállal minden cukkinire halmozzunk parmezánsajtot.

Süssük 15-20 percig. Melegen tálaljuk – frissen készítve az igazi!

Tapasztalataink: ha szórófejes – száraz – parmezánnal készítjük, érdemes a parmezánt összekeverni egy kis doboz tejföllel. A frissen reszelt parmezánnál ez nem szükséges, szépen ráolvad a cukkinire.

hirdetés 

hirdetés 

Parmezán helyett használhatunk bármilyen zsírosabb sajtot, füstölt változatot is.

sajtoscukkini

 

Recept, fotó: www.fivehearthome.com

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Sós szuflé ebédre, vacsorára: így készül a sajtos felfújt
Sós szuflé ebédre, vacsorára: így készül a sajtos felfújt

 

Muszaka – Rakott padlizsán tofuval
Muszaka – Rakott padlizsán tofuval

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás