Finom vendégváró, különleges gasztroajándék. Bűvöld el szeretteidet saját készítésű tojáslikőrrel!

hirdetés

sebastiankoppehel2600

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Finom vendégváró, feldíszített üvegpalackban különleges gasztroajándék.

Hozzávalók kb. 1 liter likőrhöz

sebastiankoppehel4505 tojássárgája (piacról, őstermelőtől)

25 dkg porcukor

2 Bourbon vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje

5 dl házi tej (piacról)

2,5 dl 20% tejszín

2,5 dl vodka 

Elkészítés

Tejforraló lábasban a tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliás cukorral vagy 10 dkg porcukorral és a vaníliával. Hagyjuk kihűlni.

A tojássárgákat egy nagy keverőtálban kikeverjük a maradék porcukorral, majd hozzáadjuk a hideg tejszínes tejet, végül az alkoholt is hozzákeverjük.

Sterilizált palackba adagoljuk.

Érdemes fogyasztás előtt hetekkel elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei. Időnként rázzuk meg az üveget.

Fotó: Sebastian Koppehel

Kedvenc kontyalávaló: így készül a narancsos csokoládélikőr

Italkülönlegesség. Sült alma krémlikőr

Jobb, mint az eredeti: készítsünk ír krémlikőrt házilag!

Csak hűtve jó az édes-keserű limoncello. Így készül az olasz citromlikőr!

Fűszeres diólikőr zöld dióból

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás