Töltött káposzta egyszerűen

hirdetés

hirdetés

Több receptvariáció létezik töltött káposztához. Az egyszerűbbek közül Karcsi az alábbi készítési módot ajánlja.

Hozzávalók

50 dkg darált hús (zsíros)

20 dkg rizs

1 fej savanyú káposzta (vagy savanyított káposztalevél)

fél kiló savanyú káposzta

bors

piros paprika

1 csokor friss kapor

fél liter paradicsomlé

1 fej hagyma, 1 kanál zsír

Töltött káposzta

Ahogyan készítem

A káposztaleveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a vastagabb ereket róla. A nagyobbakat kettévágom. A darált húst összekeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, a zsíron megdinsztelt apróra vágott hagymával és a rizzsel. A leveleket megtöltöm a darált hússal – a levél alsó és felső részét ráhajtom a töltelékre, majd lazán feltekerem, mint a megtöltött palacsintát.

Egy nagyobb fazék aljába terítem az apró káposzta és a friss, apróra vágott kapor felét. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Ráöntöm a paradicsomlevet. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Körülbelül másfél órát főzöm.

karcsi_konyhaja_logo

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás