Töltött káposzta kicsit másként: így készül a paradicsomos változat

hirdetés

Csupán annyiban különbözik a hagyományos módon elkészített töltött káposztától, hogy a levét fél liter sűrített paradicsommal felöntjük, és így forraljuk össze.

Hozzávalók

1 fej savanyított káposztalevél

1 kg savanyú káposzta

70 dkg füstölt oldalas v. csülök

1 szál füstölt kolbász

60 dkg darált hús

15 dkg rizs

2 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

5-6 babérlevél

só, bors, kömény, majoránna, pirospaprika

5-6 babérlevél

1 kk szárított kapor

szárított chili v. erős Pista

fél liter sűrített paradicsom

2 tk cukor

toltott_kaposzta_paradicsomosan2

Elkészítés

A káposztát és a leveleket áztassuk ki hideg vízben. A fejet szedjük leveleire, vágjuk ki a középső vastag részét, a nagyobbakat felezzük.

A rizst félig főzzük meg sós vízben.

Egy fej vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.

A húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá az előfőzött rizst, a megdinsztelt hagymát. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával, 3 gerezd zúzott fokhagymával és köménnyel. (Érdemes hozzáadni szárított kaprot és csípős paprikát is.) Alaposan dolgozzuk össze, formáljunk kis gombócokat belőle, majd töltsük meg az előkészített leveleket.

A kolbászt karikázzuk fel, 1-2 kanál olajjal tegyük egy nagy lábasba és süssük zsírjára. Adható hozzá füstölt szalonna is, de a kolbász is finom alapízt biztosít. Tegyük hozzá a felaprított hagymát, dinszteljük, majd a kiáztatott káposzta felét is keverjük hozzá.

Fűszerezzük, fektessük rá az oldalast és szép sorban fektessük rá a töltelékeket.

Fedjük le a maradék káposztával, a tetejét is gazdagon fűszerezzük. Végül öntsük fel vízzel és a passzírozott paradicsommal. Kevés kaprot is adhatunk hozzá. Sózzuk, adjunk hozzá kevés cukrot is.

Forraljuk fel, majd takaréklángon 1-1,5 órán át főzzük.

Szöveg, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog

Töltött káposzta egyszerűen

Töltött káposzta
A recept a képre kattintva olvasható
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás