Töltött sült alma

hirdetés

Sült almát sokféleképpen lehet készíteni. Az egyszerűbb változatok közül ajánljuk.

Hozzávalók 4 személyre

4 nagyobb alma, kb. 5 dkg durvára vágott dió, kb. 5 dkg apró szemű zabpehely, 4 evőkanál sárgabaracklekvár (házi lekvárral az igazi), 1 kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg (mézesfűszer is jó!).

Elkészítés

Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, vájjuk ki a belsejüket, de hagyjunk legalább 2 centis peremet. Az almákat töltsük meg  meg a durvára vágott alma, a durvára vágott dió, a zabpehely, a lekvár, a csipetnyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg keverékével. A tetejére csorgathatunk egy kis mézet. Tegyünk rá 1-2 diógerezdet, majd mehet alufóliával bélelt muffin formába. 180 Celsius-fokon 15-20 perc alatt megsül. A forró almák tetejét kenjük át sárgabarack lekvárral vagy mézzel.

Melegen és hidegen egyaránt tálalható desszert.

Nyitókép: tunenfork

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás