Húsvéti tükörtojás: tojásfestés glitterfóliával

hirdetés

hirdetés

Sokféle technikával festhetünk, díszíthetünk tojásokat. Kipróbáltuk a glitterfóliás technikát, amellyel ezüstözött hatású, gyöngyházfényű tojásokat készíthetünk. Eredendően arra voltunk kíváncsiak, hogy valóban olyan (gyanúsan) csillogó tojásokat tudunk-e előállítani házilag, mint a festék csomagolásán látható (képszerkesztővel tuningolt) tükörtojások. Végül is nem csalódtunk…

A Glitter néven forgalmazott Heitmann Deco terméket próbáltuk ki. A csomag zöld, piros, kék, egyenként 5 milliliternyi tojásfestéket, 3 ezüst díszítőfóliát (más néven glitterfóliát) és egy pár kesztyűt tartalmaz. Egy-egy festék nagyjából 6 tojás színezésére elegendő. A festék erősen fog, állaga a felhordást követő néhány percben kissé ragacsos, de vízben oldódik (nem hagy maradandó nyomot), ettől függetlenül célszerű háztartási törlőkendővel óvni a munkafelületet, és védőkesztyűben dolgozzunk! Ha mégis pecsételnénk, forró vízzel eltávolíthatjuk a pacát.

A festék még meleg főtt tojásokhoz ideális. A festékpatronokat forró vízbe kell állítani. Miután a festék folyóssá vált, 10-15 cseppet kell a védőkesztyűre cseppenteni belőle, és kézzel egyenletesen eloszlatni a tojáson. A zselatin tartalmú festék hamar szárad, de eleinte ragacsos, jól tapad rá az ezüst glitterfólia.

A fóliát rá kell simítani a tojásra, fémesen csillogó réteget képez.

Magyar nyelvű használati útmutatót mellékeltek a termékhez, így elrontani nagyon nem lehet. Nem időigényesebb a kivitelezése, mint egy normál festékporral, vagy -tablettával színezett tojásénak.

Ilyen lett:

A festéket a Schlecker drogériában szereztük be, időközben sajnos felszámolták; érdemes a neten kutakodni, elképzelhető, hogy más cég is forgalmazza.

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés