Túrós húsgombóc krumplipürével

hirdetés

Ezeket az ízletes húsgombócokat nem bő zsiradékban kell elkészíteni, sütőben sülnek. Alacsonyabb a zsírtartalma, mint az olajban/zsírban kisütött változatoknak.

Hozzávalók

50 dkg darált hús (sertés, csirke vagy pulyka)

15 dkg túró

2 tojás

só, bors ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

4 dl tejszín

kevés vaj

Elkészítés

A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a túrót, tojásokat és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Egyforma gombócokat gömbölyítünk belőle. Kivajazott tepsiben 180 fokon kb. 20 percig lefóliázva sütjük, majd kivesszük, és a sózott tejszínnel meglocsoljuk. Visszatéve pirosra sütjük.

Krumplipürével vagy tésztafészekbe helyezve tálaljuk.

Recept, fotók: Babicz Rita

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás