Karácsonyi püspökkenyér

hirdetés

A sok gyümölcsöt és magot könnyű tészta fogja össze.

Hozzávalók

8 db tojás

8 evőkanál porcukor

160 g vaj

10 evőkanál rétesliszt

2 teáskanál sütőpor (Alnatura foszfátmentes 1 csomag sütőpor)

150 g aszalt gyümölcs vegyesen (aszalt sárgabarack, aszalt füge, mazsola, aszalt áfonya, aszalt szilva, kandírozott narancshéj)

150 g magok vegyesen (dió, mogyoró, mandula, pisztácia)

30 g étcsokoládé

csipetnyi tengerisó

 

Elkészítés

Ezúttal papírformában sütöttem, de ha nincs ilyen, akkor őzgerincformában süssük, a formát alaposan kenjük ki vajjal és szórjuk meg rétesliszttel. A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A magokat és gyümölcsöket vágjuk apróra, s rögtön szórjuk meg liszttel, hogy mindenhol érje.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra (fehéredésig) kevertjük géppel, a fehérjéket egy pici sóval verjük habbá.

A vajat olvasszuk meg, és hűtsük vissza, majd több részletben adagoljuk a cukros tojáshoz. A lisztet keverjük el a sütőporral.

Fakanállal forgassuk bele a lisztet és a gyümölcsöket, majd óvatosan több részletben a habot.

A masszát öntsük a formákba. Édesanyám két darabot sütött ebből a mennyiségből kisebb őzgerincformában, én most négyfelé vettem.

Forró sütőben nagyjából 25 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.

Recept, fotók: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

 

Ajánló

Gyümölcskenyér
Egyszerű gyümölcskenyér
Panettone
Panettone, az olasz gyümölcskenyér
Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás