Tolltartó, neszeszer. Készítési folyamat lépésről-lépésre

hirdetés

Tolltartót, neszeszert varrani nem is nehéz! Julcsi ismerteti a készítési folyamatot.

Szükséges alapanyagok

26 x 30 cm bélésanyag

26×30 cm flíz

26×30 cm pamutvászon

30 cm-es húzózár

Lépésről-lépésre

Első lépésként bevarrjuk a húzózárat az anyag hosszabbik oldalára, a következő sorrendben: flíz – színanyag – húzózár a színanyag felé elhelyezve – bélésanyag. Ugyanebben a sorrendben bevarrjuk a húzózár másik oldalát is. Akkor dolgoztunk jól, ha a húzózár körül két hengert látunk.

Egymásba fordítjuk a hengereket és kifordítjuk, középre helyezzük a húzózárat és levarrjuk a két nyitott oldalát és sűrű cikk-cakk öltéssel eldolgozzuk.

A sarkokból derékszöget formázunk és néhány centiméterre az így kapott sarkoktól, végigvarrjuk. Ügyeljünk arra, hogy mindenütt ugyanakkora legyen a sarkok mérete.

Levágjuk a sarkokat és sűrű cikk-cakk öltéssel eldolgozzuk a vágott széleket.

Kifordítjuk és el is készültünk.

A kiindulási méret is és a sarkok elvarrásának mérete is szabadon változtatható, akár még táska méretűre is. Ebben az esetben kívülre füleket is varrhatunk.

 

Julcsi blogja >>

Ajánló

PjulcsY

Ügyes pólóátalakítások: frissítsük fel a gyermek ruhatárát! >>

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás