Vegyes zöldségkrémleves

hirdetés

Tartalmas, finom leves. Könnyen, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

4-5 közepes karfiolrózsa

3 közepes burgonya meghámozva, felkockázva

2 sárgarépa megtisztítva, felkarikázva

1/2 karalábé megtisztítva, felkockázva

1 dl főzőtejszín (20%)

1,5 liter víz

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

2 babérlevél

1 leveskocka vagy  1 tk ételízesítő

friss petrezselyemzöld

zoldsegkremleves

zoldsegkremleves2

Elkészítés

A zöldségeket tegyük fel főni sós vízben, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt vagy leveskockát.

Ha puhára főtt a zöldség, a babérlevelet vegyük ki a főzőléből és botmixerrel pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és forraljuk fel. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Azonnal tálalható. Pirított zsemlekockával, levesgyönggyel tehetjük tartalmasabbá.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás