Virslivel töltött kifli élesztőmentes, azonnal süthető tésztával

hirdetés

virsliskifli4nyito

A tészta előre begyúrható, hűtőben tárolható felhasználásig. Ha sütés előtt készítjük, nem igényel pihentetést, azonnal süthető.

Hozzávalók 5-6 közepes kiflihez

15 dkg túró

5 dkg kemény vaj felkockázva

10 dkg liszt

1 tojás + 1 sárgája 

1 tk sütőpor

1-1,5 mk só

1 tk szezámmag 

2 szál kb. 3 centisre darabolt virsli vagy 5-6 koktélvirsli (koktélvirslivel készítettük)

mustár

Elkészítés

Egy közepes keverőtálban a tészta összetevőit gyúrjuk alaposan össze. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha összeállt a tészta lisztezett felületen nyújtsuk kb. fél centi vastagra. Vágjunk a tésztalapból háromszögeket, tegyük a széles oldalára a virslit és göngyölítsük fel. (A tésztát megkenhetjük mustárral.) Formáljunk kis kifliket. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg szezámmaggal.

A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési idő 180-as hőfokon kb. 20 perc.

A fázisképek nagyobb méretben a fotókra kattintva láthatók

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás