Zabpelyhes almás szelet

hirdetés

Finom reformsüti magas vitamin- és rosttartalommal. Gyorsan elkészíthető. 

Száraz összetevők

15 dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)

kb. 8 dkg teljes kiőrlésű vagy rétesliszt

2 teáskanál őrölt fahéj

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 csipet só

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze!

A többi hozzávaló

15 dkg vaj

1 dl méz (vagy 15 dkg porcukor)

3 evőkanál tejföl

fél csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet vagy a porcukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Kézzel dolgozzuk össze.

A tészta akkor jó, ha formálható, de viszonylag kemény. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsi közepére és tenyérrel lapítsuk ki kb. 1 centisre.

3-4 hámozott almát szeleteljünk vékonyra (vagy gyaluljuk le), keverjük össze 1-2 kávéskanál őrölt fahéjjal, 1 evőkanál mézzel vagy porcukorral, s azonnal simítsuk el egyenletesen a tésztán.

Sütés: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 20 perc

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás