Zabpelyhes túrógombóc – sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető

hirdetés

Egészséges, laktató, nem hizlal és villámgyorsan összeállítható. 

Hozzávalók 5-6 kis gombóchoz

12,5 dkg tehéntúró

3 púpozott evőkanál apró szemű zabpehely

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál méz

1 kk vaníliás cukor (mi ibolyás cukrot használtunk)

1 evőkanálnyi apróra vágott mazsola, aszalt vörösáfonya vagy más aszalvány (ha nincs otthon, adjunk hozzá frissen facsart citromlevet, jót tesz neki egy kis fanyar íz)

Mézontófű mézzel ízesítettük

Hempergetéshez

Szőlőcukor, cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor, csokiforgács, kókuszreszelék

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A túrót egy közepes keverőtálban villával jól törjük össze, adjuk hozzá a zabpelyhet, a tejfölt, a mézet, a vaníliás cukrot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd az egészet alaposan keverjük össze. Formáljunk nagyobb diónyi gombócokat a masszából, majd hempergessük meg szőlőcukorban, kakaóporban, kókuszreszelékben stb.

Szőlőcukorban megforgatva

Fogyasztás előtt kis időre tegyük a hűtőbe.

Fotó: Életszépítők

Termékajánló

Ha vendégváró falatnak készítjük, a túrógombócokat mini muffinpapírba ültethetjük

muffinpapir
A Green Bazaarban kapható

 

 

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás