Hepburn, Winslet, Marceau. 3 gyönyörű színésznő, akikről nem gondolnád, hogy komoly önértékelési zavarokkal küzdöttek

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az ünnepelt hírességeknek már csak a rengeteg pozitív rajongói visszajelzés miatt is helyén van az önbizalmuk. Pedig sokan közülük komoly önértékelési zavarokkal küzdenek, küzdöttek. Három tehetséges és gyönyörű színésznő példaként – a sor hosszan folytatható lenne…

Audrey Hepburn

A csodálatos Audrey Hepburn, akit oly sokan másoltak, s akire többek között Maria Callas is próbált hasonlítani. Hollywood aranykorának ikonikus színésznője önbizalomhiányos fiatal lány volt, aki a fizikumával kapcsolatban komoly komplexusokkal küzdött, és sosem érezte magát divatikonnak, sőt még csak jó színésznőnek sem. Inkább pályát tévesztett táncosnőnek, akinek a filmipar bizalmat szavazott.

– Minden, amit elértem, kemény munka árán sikerült elérnem, és azzal, hogy szembeszálltam a félelmeimmel.

Pedig Audrey Hepburn nagyszerű színésznő volt, ám a gyerekkori traumák élete végéig elkísérték, nyomot hagytak a személyiségén. Édesapja korán elhagyta, édesanyja pedig rideg vasfegyelemmel nevelte. A II. világháború borzalmait Hollandiában élte végig, az éhezés, a szenvedés éveinek emléke mélyen élt benne – élete végéig nagyfokú empátia jellemezte. A hírnév, a sikerek sem változtatták meg a jellemét; arra koncentrált, hogy jó anya legyen, élete végéig azért harcolt, hogy megvédje az intimitását. Elhagyta Hollywood-ot, Svájcban telepedett le. Életrajzi regényéért a kiadók vagyonokat ajánlottak, ám ő úgy gondolta, az élete túlságosan egyszerű ahhoz, hogy bárkit is érdekeljen. Élete utolsó éveiben teljes szívvel-lélekkel a legszegényebbek segítésének ügye mellé állt az UNICEF jószolgálati nagyköveteként. 

Szomáliában készült a kép, amelyen Audrey Hepburn egy haldokló gyereket tart a kezében

Kate Winslet

Gyerekkorában és fiatal nővé érve sokat szenvedett a túlsúlya miatt. Pontosabban a túlsúlya miatt kapott bántások miatt – sem a társai, sem a tanárai nem kímélték. Évekig iskolai bántalmazások célpontja volt. Színésznő akart lenni, ám lépten-nyomon azzal szembesítették, hogy testi adottságai miatt alkalmatlan erre a pályára. 

– A drámatanárnőm azt mondta, jó lehetek kövér csajos, átlagos szerepekben. El akarták hitetni velem, hogy nem vagyok elég jó, mert nem illettem bele a tökéletességről alkotott elképzelésekbe. Ritkán kaptam bármilyen pozitív visszajelzést – tudatta szenvedélyes felszólalásában Kate nemrég egy jótékonysági rendezvényen.

Kate Winslet 1997-ben a Titanic c. film női főszerepében. Még ekkoriban is sokan gúnyolták, mondván: bálnának tűnik a vékony dongájú Leonardo DiCaprio mellett, akivel egyébként a mai napig jó barátságban van

Az angol színésznő nem adta fel – kitartóan diétázott, több mint 30 kilótól szabadult meg, és kitartó munkával elérte, hogy ráosszák a Titanic c. film női főszerepét, ami elhozta számára a világsikert. Karrierje azóta is töretlen. Divatikon. Sokan csodálják természetes szépségéért. Önterápiával és szakemberek segítségével hosszú évek alatt tudta helyreállítani az önbecsülését.

Sophie Marceau

A név, amelynek tulajdonosáról nem hiszed el, hogy komoly önértékelési problémák nehezítették az életét, miközben világszerte bálványozták a Házibuli I-II. című vígjátékok bájos sztárjaként. Tizenhárom éves korában választotta ki Claude Pinoteau francia rendező a filmszerepre hirdetés útján, és az egyszerű életet élő kamaszlány a film és a remek alakítás révén hirtelen milliók szépségideálja lett. Rengeteg fotó készült róla, neves cégek reklámarca lett és a filmezéssel sem hagyott fel. 16 évesen már egy egészen más jellegű alkotásban, a Fort Saganne c. kosztümös filmben szerepelt Gérard Depardieu oldalán, de merész, szexjelenetekkel tarkított szerepet vállalt a Házibulis apját alakító Claude Brasseur-rel is még tizenévesen. Nem számolt azzal, hogy a francia filmes elit a szájára veszi, hogy iskolázatlansága miatt lenézik (félbehagyta a középiskolát). Depardieu például azt mondta róla, hogy egy termetes szobanövénynek több esze van, mint neki… Sophie ebben az időszakban bánathájt növesztett, jó pár kilót felszedett, és a feleslegtől elég nehezen szabadult meg. Ezzel is hálás témát adott a rosszakaróinak…

Szerelmük kezdetén, 1985-ben

A színésznőt egy különös szerelem mentette meg, Andrzej Zulawski lengyel-francia rendező a mentora is lett egyben, rengeteget tanult tőle. Gyermekük születése után drasztikusan lefogyott – ma már öntudatos, öntörvényű, erős nő. 

Sophie és Zulawski szerelméről itt olvashatsz bővebben

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés