Február 7-én kezdődik a 4. Magyar Filmhét. Brazilok, Kincsem, Jupiter holdja és további 128 filmes alkotás várja a filmimádókat a Corvinban

Rekord számú filmet vetítenek 2018. február 7-11. között a 4. Magyar Filmhéten, a rendezvény Szabó István Bizalom című digitalizált és felújított alkotásával nyit Budapesten, a Corvin Moziban. Az idei filmhétre rekord számú nevezés érkezett; öt kategóriában összesen 131 filmet láthat majd meg a közönség. Mind a 18, a tavalyi évben bemutatott magyar nagyjátékfilm, továbbá 59 dokumentumfilm, 4 tévéfilm, 21 kisjátékfilm, és 29 animáció szerepel az idei kínlatban. 

A program már nyilvános, a filmhet.hu weboldalán látható >>

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2017-ben bemutatott játékfilmeket, tévéfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs filmeket.

A 4. Magyar Filmhét díjait a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, amelyet a seregszemle végén, március 11-én, ünnepélyes keretek között nyújtanak át a díjazottaknak a Vígszínházban. A díjakat a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással 23 kategóriában.

A filmhét Facebook oldala >>

#nezzmagyarfilmet

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 1 =

hirdetés