7 különleges konyhai kütyü

Ha arra a kérdésre kellene választ adni, milyen lakberendezési kiegészítőkre, praktikus eszközökre költünk legszívesebben, a konyhai berendezések, a sütés-főzést segítő holmik bizonyára feltűnnének a hármas toplistában. A formatervezők ontják is magukból az ötleteket, így gyakran találkozhatunk konyhába szánt újdonságokkal, hasznos, érdekes produktummal, s persze haszontalanságokkal is. Íme, néhány rendhagyó konyhai kütyü!

Fokhagymazúzó

A kisméretű cipőkanálra emlékeztető fém tárgy ergonomikus kialakítású, teljesen máshogy néz ki és máshogy működik, mint a klasszikus, kétkarú fokhagymazúzók. A két oldalát mutató- és a hüvelykujjunk közé fogva kell a lyukas részét a fokhagymagerezdre rányomni.

Citrus spray

Spanyol dizájnerek (Lékué) ötlete a citrus spray. A szerkezetet a citromba, lime-ba, grapefruit-ba, narancsba kell nyomni, s máris a pumpás dezodorokhoz hasonlóan permetezhetjük ki belőlük a  friss citruslevet (salátákhoz, desszertekhez ideális).

A Lékué cég egy másik ötletes citromfacsarója, videón:

Szemüveg hagymapucoláshoz

Mókás – és mi tagadás, haszontalan – holmi: szemüveget is rendszeresíthetünk hagymapucoláshoz! Az okuláré úgy védi a szemet a hagymaaprításkor felszabaduló, látószervet irritáló vegyületektől, mint egy úszószemüveg. Ebből következik: a hagyma-szemüveg úszószemüveggel is helyettesíthető.

3in1 reggelikészítő

Egy csodamasina, amelyik nemcsak a reggeli kávét főzi le, hanem a pirítós, az omlett kivitelezését, vagy a tojás- és kolbászfőzést is rábízhatjuk.

Tojásszétválasztó

A  Sunny Side Out nevű szerkezettel a felnyitott tojásból könnyedén kiszippantható a tojássárgája. Videón látható, hogyan:

Keverőtál, beépített konyhai mérleggel

Aki a klasszikus méricskélés híve, bizonyára idegenkedve fogadja a digitális mérleggel ellátott keverőedényt. Mentségére mondva: a mérleg-tál nem igényel matematikai furfangot, az egyes alapanyagok kimérését, tálba helyezését követően lenullázható a mérleg, így az újabb adalékokat egyszerűen kimérhetjük a segítségével.

Mérődeszka

Vágódeszka is létezik integrált digitális mérleggel – érdekes, de azért nem neveznénk nélkülözhetetlen darabnak.

Kézi zöldségaprító

Nem igényel elektromos áramot, csak izommunkát a Veggichop zöldségaprító, úgy kell kezelni, mintha a fűnyírót indítanánk be.

 

Szöveg, fotók: www.techmaish.com

hirdetés
1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

hirdetés