7 nap szemét. Különleges képsorozat hívja fel a figyelmet arra, milyen sok hulladék keletkezik egy háztartásban

Nyolc éve indította útjára a műanyagmentes július nevű kezdeményezést az ausztrál Plastic Free Foundation. Azóta több mint 170 országban csatlakoztak a kezdeményezéshez, köztük Magyarország is. A műanyagmentes július lényege, hogy egy teljes hónapon át nemet kell mondani az egyszer használatos műanyagokra, helyettük tartósabb alternatívát keresni és használni.

A műanyagmentes júliushoz kapcsolódóan mutatunk be most egy figyelemreméltó fotósorozatot Gregg Segal fotóművésztől. 

– Már gyerekkoromban foglalkoztatott, mi történik a hulladékkal, hova kerül, és mi történik, ha egyszer elfogynak azok a helyek, ahol el lehet helyezni a temérdek szemetet? Egy átlagos amerikai 29 kilogramm hulladékot generál heti szinten a háztartásában. Döbbenetes adat! És nem csak arról van szó, hogy mennyi hulladék képződik napról napra, hanem arról is, mennyire nem vagyunk „kihegyezve” erre a problémára.

A „7 nap szemét” fotósorozattal erre problémára szerette volna ráirányítani a figyelmet a kaliforniai fotós. Arra kért néhány családtagot, barátot, szomszédot, ismeretlent arra, hogy egy héten át ne dobják ki a szemetet. Majd a szemétkupacuk mellé fektetve lefényképezte őket. Kontrasztos kompozíciók születtek. A fotós a családját is megörökítette. – Mi sem vagyunk kivételek, mi is hozzájárulunk a problémához – fogalmazott Segal.

Itt látható a többi kép >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 1 =

hirdetés